MonkeyDWH™ is een oplossing welke bestaat uit templates, T-SQL code en een meta-data model dat een Data Engineer in staat stelt om snel een Data Warehouse (DWH) samen met Azure Data Factory pipelines, verschillende type bronnen te ontsluiten.

Met de hedendaagse krapte op de arbeidsmarkt, telt ieder uur dat gespendeerd wordt aan ontwikkelwerk. Het kan een Data Engineer zomaar uren of zelfs dagen kosten om handmatig additionele tabellen toe te voegen aan het DWH. Daarnaast is het gebrek aan ervaren ontwikkelaars, of zelfs medewerkers die het bedrijf verlaten, een groot risico voor ieder DWH project. Het up-to-date houden van het landschap, bijblijven van alle vernieuwingen binnen het Azure Data landschap en het volgen van trainingen worden hierbij vaak vergeten.

De MonkeyDWH™ oplossing minimaliseert het aantal benodigde ontwikkeluren voor het inrichten of uitbreiden van het DWH, dit doordat het alle code genereert a.d.h.v. meta-data. Is future-proof en maakt gebruik van alleen native Azure Data Factory pipelines en activiteiten, dit dus zonder SSIS-packages. Kan erg snel data verwerken m.b.v. vier verschillende verwerkingsmethodes en gebruikt slechts één Azure SQL database, dat de maandelijkse run-time kosten laag houdt.

Een monkey-proof architectuur

Met behulp van de bovenstaande architectuur zijn we in staat om 44 miljoen records te verwerken uit een externe database m.b.v. vier verschillende verwerkingsmethodes. Dit met een totale doorlooptijd van 28 minuten en 55 seconden:

Benchmark resultaten

Lees er meer over in onze whitepaper.

 
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo bij u op locatie: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl