DevOps: Power BI Actions extension

Power BI dashboards deployen door je OTAP-straat m.b.v. Azure DevOps? Dat kan zeker! Met behulp van de ‘Power BI Actions‘ DevOps-extensie van Maik van der Gaag gaat dit gemakkelijk voor Power BI dashboards met een SQL Server connectie of Analysis Services ‘import‘ connectie. Helaas kun je m.b.v. de Power BI API een Analysis Services ‘live‘-connection (nog) niet aanpassen.

Een ‘import data’ verbinding naar Azure Analysis Services kun je dus wel m.b.v. DevOps aanpassen per omgeving. In het onderstaande voorbeeld worden de Power BI dashboards bewaard binnen dezelfde Git-repo als het Analysis Services project. Kortom, zowel de cubes als Power BI dashboards worden tegelijkertijd deployed, handig!


 
 

Enkele leuke foutmeldingen indien je toch probeert om een Analysis Services ‘live‘-connectie te updaten:

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Azure en DevOps binnen uw organisatie?
Neem dan contact met ons op: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl