DevOps: Deployment mogelijkheden

Met behulp van DevOps is eigenlijk alles wel mogelijk. Veel build- en deployment-functionaliteiten zitten er standaard in en voor andere (custom) functionaliteiten kun je DevOps-extensies installeren via de Azure Marketplace.
Heb je toch iets specifieks dat niet direct ondersteund wordt? Leef je uit met PowerShell.
 

Mijn eigen DevOps-omgeving bevat verschillende ‘Task Groups’, gebundelde taken voor specifieke doeleinden:

Azure DevOps - Task Groups

 

 
Zoals het deployen van Azure Data Factory (ADF) pipelines en datasets. Tabular model (cubes) naar een Azure Analysis Services server, dit eventueel tegelijkertijd met Power BI dashboards. Daarnaast het wat meer ‘standaard’ werk als het deployen van DACPACS (databases) en ISPACS (SSIS packages). Als kers op de taart, ook het direct uitvoeren van de ADF ETL pipeline, zodat de gehele ETL/ELT direct getest wordt.

 

Kortom… je kunt echt bijna alles deployen m.b.v. DevOps. Dit scheelt een hoop werk en nog mooier… terwijl DevOps bezig is met het deployen van de laatste versie, kun je zelf verder met de volgende story of taak van de backlog.

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Azure en DevOps binnen uw organisatie?
Neem dan contact met ons op: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl