Klantcase MonkeyDWH™

BumbleBI B.V. is een fictief bedrijf in het middelgroot MKB segment. Zij heeft de ambitie om in een korte periode, met zo weinig mogelijk risico’s, eigen data beschikbaar te stellen aan medewerkers om inzichten te vergaren. De focus ligt op het ontsluiten van 4 grote ICT bronsystemen, dit met een klein team bestaande uit een Data Analist en een Power BI ontwikkelaar.

 

Keuze voor MonkeyDWH™

BumbleBI B.V. besluit te willen starten met een nieuw Data Warehouse (DWH) binnen Microsoft Azure.

Ze hebben de keuze laten vallen op het MonkeyDWH™ en betalen jaarlijks een vast bedrag voor het gebruik van alle code en updates. Tevens krijgen zij gedurende deze periode technische ondersteuning bij vragen en/of verstoringen.

Door de benodigde technische kennis (m.b.t. het DWH) hiermee uit te besteden aan Monkey Consultancy, kunnen de medewerkers bij BumbleBI B.V. zich focussen op het verkrijgen van inzicht in eigen data (bv. KPI’s, trends en verdere analyses) en dit direct toepassen in hun business. Eindgebruikers kunnen namelijk m.b.v. Excel (Draaitabellen), Power BI of een andere tool, direct verbinding maken met Analysis Services (‘cube’) voor het analyseren van eigen data.

 

Projectplanning

Uitgaande van 4 (externe) bronnen, heeft Monkey Consultancy ongeveer 15 werkdagen nodig voor het inrichten van Azure & DevOps en het toevoegen van alle bronnen aan het DWH.

 

Projectkosten

Uitgaande van € 1.000,- per dag, komen de kosten voor het inrichten van het gehele landschap uit op een totaalbedrag van € 15.000,-. Het MonkeyDWH™ abonnement kost jaarlijks € 24.995,- en hiermee komt de totale investering voor BumbleBI B.V. in het eerste jaar uit op € 39.995,-. Dit bedrag is inclusief technische ondersteuning bij vragen, updates, het inrichten van Azure & DevOps en het ontsluiten van 4 (externe) bronnen.

 

Voordelen van MonkeyDWH™

Inzichtelijke kosten vooraf, korte oplevertijd en direct bruikbaar, inclusief technische ondersteuning bij vragen en updates. Met als belangrijkste benefit dat de interne Data Analisten zich kunnen richten op het uitvoeren van analyses en met deze inzichten bijdragen aan de groei van de business!

 

Meer informatie?

Geïnteresseerd? Lees hier verder.

 
Neem dan contact met ons op bij verdere vragen of voor een vrijblijvende demo bij u op locatie: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl