ADF E-mail notifications

Om een lang verhaal kort te maken, zijn er veel manieren om e-mails te versturen bij bepaalde evenementen (zoals bij Errors). In dit scenario kijken we naar een Runbook, deze is specifiek voor het processen van de Analysis Service Tabular Model (ook wel ‘cube’ voor het gemak, al is niet iedereen het hiermee eens :D). Het Runbook (als in PowerShell-script) geeft feedback terug aan ADF en dit gebruik ik om eventueel een e-mail notificatie te verzenden.

Binnen een Runbook kun je fouten op verschillende manieren afvangen en je kunt ervoor kiezen om het Runbook zelf te laten stoppen als ‘Failed’ of zelfs ‘Success’. Ligt er een beetje aan hoe dat je het inricht.

Azure Metrics kun je bijvoorbeeld gebruiken om middels een interval (1 minuut tot 1 uur) controles uit te voeren binnen je Azure landschap, zo ook binnen je Azure Automation Accounts (en dus je Runbooks). Gezien dit een interval betreft, heeft het niet mijn persoonlijke voorkeur.

Aan de andere kant, een Logic App kun je triggeren en hiermee kun je direct actie ondernemen. Zoals in dit Error-scenario het versturen van een e-mail naar het ontwikkelteam.

De oplossing ziet er als volgt uit:

ADF E-mail notifications

Wil je dit zelf ook inrichten binnen je eigen Azure landschap? Joost van Rossum legt hier stap voor stap uit hoe dat je iets soortgelijks kunt inrichten.

 

 

 
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Azure en DevOps?
Neem dan contact met ons op: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl