Slimme dingen doen met je Data (Warehouse)!

De eerste stap is het verzamelen van alle interne en externe bronnen in één Data Warehouse (DWH). Vervolgens heb je alle data bij elkaar staan en wil je inzichten vergaren. Dit doen we door business logica (zoals ‘wat is een klant?’) toe te passen en KPI’s te definiëren. Daarnaast natuurlijk ook nog wat (soms veel) data opschonen en integreren van de verschillende bronnen, dit het liefst a.d.h.v. van zogenaamde Business Keys.

En dan denk je? Rapportages en dashboards…? Helaas ‘stoppen’ veel bedrijven hier en dat is echt jammer! Juist doordat je nu eindelijk schone en geïntegreerde data hebt, kun je acties ondernemen a.d.h.v. van deze data. Dit begint met het definiëren van het proces, vervolgens rolt er een workflow/diagram uit en hier kun je natuurlijk iets voor ontwikkelen. Nu beseft vaak niemand, dat je op dit moment zo’n workflow tot leven kunt brengen m.b.v. een Logic App. En dit slechts een paar uurtjes kost om te ‘bouwen’. Hieronder enkele voorbeelden:

 

 

Dus heb je al een nette ‘Klant-dimensie’? Of master data(set)? Kom van je stoel af en ga hier iets mee doen, anders is het echt zonde!

 

Benieuwd hoe dat wij een Data Warehouse (DWH) inrichten op Azure in slechts een paar dagen? Lees er meer over in onze whitepaper en klantcase, of neem contact met ons op: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl