ADF Webhook StatusCode (Retry)

Het starten en stoppen van Azure Analysis Services, processen van je Tabular Model (TM), starten en stoppen van VM’s en ook het op- en afschalen van je databases, veelal gebeurt dit m.b.v. Runbooks en PowerShell-scripts. Maar wat gebeurt er zodra deze stuklopen?

Af en toe komt het voor dat je connectivity problemen krijgt binnen Azure. Je PowerShell-script wil maar niet connecteren m.b.v. ‘Connect-AzAccount‘ of het processen van je TM verloopt niet zoals verwacht m.b.v. ‘Invoke-ProcessASDatabase‘.

 

ADF Webhook callback report status - webhook results

 

 

Vanaf nu is het mogelijk om foutmeldingen vanuit het Runbook, terug te geven aan de bijbehorende Azure Data Factory (ADF) pipeline m.b.v. de parameter ‘statusCode‘:

 

 

Hoe je dit stap-voor-stap in elkaar zet lees je hier. Inclusief een overzicht van alle verschillende statuscodes welke je kunt gebruiken:

  • 401 – Unauthorized
  • 403 – Forbidden
  • 404 – Not Found
  • 429 – Too Many Requests
  • 500 – Internal Server Error
  • 503 – Service Unavailable

 

 

Binnen je Runbooks (PowerShell-scripts) ziet dit er als volgt uit:

PowerShell ADF callback report status statuscode

 

 

 

Hieronder een voorbeeld van een ‘Retry’. Helaas heeft ADF (nog) geen ingebouwde Retry-functie voor Webhooks-activiteiten en gezien nested ‘If Condition‘- en/of ‘Until‘-activiteiten niet zijn toegestaan, raad ik je aan gewoon dezelfde activiteit opnieuw uit te voeren. Dit voelt gelijk ouderwets, maar het werkt natuurlijk wel:

 

ADF Webhook callback report status - pipeline results

 

 

 
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Azure en DevOps?
Neem dan contact met ons op: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl