Retries binnen ADF zijn onmisbaar!

De afgelopen dagen was het al volop in het nieuws, Microsoft zag een toename van +775% in het gebruik van Azure-diensten. Natuurlijk schaalt alles lekker mee zou je denken, en toch zag ik vanochtend het volgende gebeuren binnen Azure Data Factory (ADF):

 

 

Na het bekijken van het betreffende Runbook zag ik dat er niet eens een aanroep was geweest, kortom ADF zelf had problemen met het uitvoeren van deze WebHook-activiteit… Tja daar kun je zelf natuurlijk niets tegen doen, laat staan om hier voorafgaand al rekening mee te houden.

Gelukkig kun je voor veel onvoorziene (foutieve) scenario’s terugvallen op (zelfgemaakte) retries voor WebHook-activiteiten. Helaas ondersteunt het WebHook-activiteit zelf, geen Retry-mogelijkheid op het moment van schrijven (hopelijk wel in de toekomst). Maar goed, door gebruik te maken van de ‘Report status on callback‘-optie (how-to) kun je ADF vragen dit betreffende activiteit te laten ‘failen’. Dit geeft je dan weer de mogelijkheid om een vervolgactiviteit aan te maken zoals je boven ziet.

Nog mooier natuurlijk om er toch ook even een Wait-activiteit tussen te plaatsen van bijvoorbeeld 60 seconden, je weet immers nooit wat er kan gebeuren! 🙂

 

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen Azure en DevOps?
Neem dan contact met ons op: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl