Azure en DevOps (CI&CD) ingericht voor Smallsteps!

Voor Smallsteps (KidsFoundation) heeft Monkey Consultancy zojuist een nieuwe Azure-omgeving opgeleverd, dit i.c.m. VisualStudio.com (DevOps) voor ‘versioning’, inclusief automatisch ‘builden’ en ‘releasen’ van nieuwe versies. Zij hebben gekozen voor ons Azure Data Framework with Automation en zijn hierdoor in staat om snel nieuwe bronnen toe te voegen aan het ‘DWH’.

 

KidsFoundation Smallsteps Azure and VSTS setup

 

Azure Architectuur
De architectuur maakt gebruik van een Staging om de structuur van de CSV-bestanden (op Azure File Storage) te valideren en data types te forceren. Om historie te bewaren is er gekozen voor een HistoricalStaging, waarin alle veranderingen worden opgeslagen m.b.v. Start- en Einddatums. Tevens weten we wat actueel is (in de bron) en welke records eventueel verwijderd zijn. Daarnaast richten we een DataMart in welke we verder gaan gebruiken voor een Analysis Services Cube (Tabular) en later Power BI.

 

Azure DWH Framework architecture

 

 

Heb je vragen m.b.t. Azure? Neem dan contact met ons op: clint.huijbers@monkeyconsultancy.nl